Jeeva Jothy

Opvanghuis in Batticaloa Sri Lanka

 

jj1

Het opvanghuis Jeeva Jothy is ook bedoeld om de jongeren op te leiden en in de toekomst voor zich zelf te kunnen zorgen. Ze worden gestimuleerd door middel van het helpen in kleine zuivel en pluimvee bedrijven.

Al deze activiteiten, van het leren lezen, schrijven, tuinieren, koeien melken en zorg voor dieren zal zorgen voor een positieve springplank voor de toekomst van deze kinderen.

Zodat de kinderen zelfstandigheid en met het bijbrengen van eigen verantwoordelijkheid ze hun eigen problemen kunnen oplossen en ze niet altijd van anderen afhankelijk blijven in de toekomst.

In 2010 heeft 333TRAVEL samen met Terre des Hommes een actie gedaan voor het opvanghuis Jeeva Jothy in Batticaloa, aan de oostkust van Sri Lanka.

Van iedere boeking die er in een bepaalde periode werd gemaakt via de website van 333TRAVEL werd 10 Euro per boeking gedoneerd aan het goede doel. Zo werd er in een korte tijd een flink geld bedrag bij elkaar verzameld.

Het opvanghuis staat voor het geven van een veilige en zorgzame thuis en bied onderwijs aan verwaarloosde kinderen van wie de meesten trauma’s hebben opgelopen toen zij moesten vechten als kind soldaat.

Jeeva Jothy 333TRAVELCARE