Tsunami

Slachtoffers van de tsunami in Zuid Thailand

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naast een coördinerende rol in de repatriëring van onze klanten hebben we voor de zwaar getroffen lokale bevolking een inzamelingsactie opgezet. Met deze kleinschalige actie die toen 3 maanden heeft geduurd hebben wij ongeveer € 5000,- ingezameld. In april 2005 is het geld persoonlijk aan de slachtoffers overhandigd.

Medewerker van 333TRAVEL Pieter Nyst heeft samen met diverse partijen in Thailand, waaronder het hotel Club Bamboo en het lokale kantoor van 333TRAVEL in Bangkok, op Phuket ervoor gezorgd dat het geld direct en snel op de juiste plaats terecht kwam.

Veel geld is overhandigd aan daklozen Thaise mensen die in opvangcentra zaten in de buurt van Khao Lak.

Op zondag 26 december 2004 vond een zeer zware zeebeving plaats in de Indische Oceaan die een vloedgolf veroorzaakte die zich in verschillende richtingen over de Indische Oceaan verplaatste met ongeveer 230.000 doden als gevolg. De catastrofe wordt gezien als één van de ergste natuurrampen in de recente geschiedenis.

Wij hadden op deze dag enkele honderden klanten in Zuid Thailand die hun kerstvakantie aan het vieren waren. Van onze klanten, vrienden en medewerkers van ons lokale kantoor in Thailand vernamen wij alarmerende berichten en hartverscheurende verhalen.

Dit was voor ons de reden om direct in actie te komen.