Mary’s Sweet Orphanage

Een thuis voor bergstam kinderen in Thailand en Birma

 

 

Mary’s Sweet Home is een tehuis aan de noordelijke Thais-Birmese grens waar zes kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar worden opgevangen en verzorgd en Engelse les wordt gegeven aan 70 kinderen uit het dorp. Daarnaast ondersteunt Mary’s Sweet Home zes jong volwassenen die in Chiang Mai vervolgonderwijs volgen.

Het is een veilig thuis voor de zes wezen en achtergestelde kinderen, met name Shan, een etnische minderheid uit Birma die hun land zijn ontvlucht als gevolg van gewapende conflicten. De kinderen gaan naar de lokale school en leren vaardigheden in het tehuis als weven en naaien. Sommige van de kinderen hebben geen ouders meer, in andere gevallen leven de ouders nog wel maar zitten zij gevangen of zijn ze anderszins niet in staat om voor hun kind te zorgen. Er zijn in de loop van de jaren ruim honderd kinderen opgevangen.

In het learning centre wordt ’s avonds en in het weekend Engelse en Thaise les gegeven aan 70 kinderen uit het dorp. Deze kinderen zijn achtergesteld door hun gezinssituatie, hun achtergrond als etnische minderheid of armoede. Dankzij deze lessen, in aan vulling op het reguliere onderwijs, hebben de kinderen een betere uitgangspositie voor een baan of vervolgonderwijs.

klik hier om uw donatie te doen.

Mary’s Sweet Home is in 1987 opgezet door Mary, een onderwijzeres uit Shan State in Birma, nadat ze al jaren wezen en ontheemde kinderen opving in haar eigen huis. Daarnaast gaf ze Engelse les aan kinderen uit het dorp.

In november 2015 is Mary overleden en heeft haar kleindochter Yulinda de leiding van het huis en de school overgenomen. Zij heeft hiertoe een twee-jarige vervolgopleiding gedaan en is door Mary voorbereid op deze verantwoordelijkheid.

slaapkamer jongens

333TRAVELCARE geeft een bijdrage aan de noodzakelijke opknapbeurten van het tehuis en het learning centre. Er worden drie warme douches geïnstalleerd, voor de meisjes, voor de jongens en voor de staf. Nu wast iedereen zich met water dat met name in de winter en regentijd steenkoud is (bucketshower).

Ook wordt er een kantoortje gemaakt met bureaus, computers en kasten voor de staf. Het huidige kantoor bestaat uit een bureau in de keuken.