Besteding donatie Learning Centre Lamteuba

Afgelopen november heeft 333TRAVELCARE tijdens een benefietavond in Amsterdam een cheque overhandigd aan stichting WINS i.v.m. de steun die wij hebben gegeven aan het project in Bandah Atjeh van “Weeskinderen Indonesië Naar School”. Hieronder een verslag vanuit Bandah Atjeh waarbij we kunnen zien dat het geld goed besteed word aan de kinderen op lokatie.

IMG_1669

Noord Sumatra en vooral de Bandah Atjeh streek is de laatste tientallen jaren door onlusten een gevaarlijk gebied waarbij het leveren van humanitair werk erg lastig is.

Afgelopen mei zijn met enige vertraging de eerste computerlessen begonnen in Learning Centre Lamteuba. Een vijftal computers zijn in gebruik genomen en de eerste twee groepen kinderen (totaal 50) worden nu in staat gesteld om te leren om te gaan met computers en zo de basis kennis onder de knie te krijgen om te leren lezen (Indonesisch en Engels) en schrijven.

Als het leercentrum tijdens de Ramadan dicht is zijn de kinderen en leerkrachten vrij om zich volledig te concentreren op de computer lessen.

IMG_1609Deze ontwikkelingen zijn gedenkwaardig voor de kinderen en de gemeenschap van Lamteuba, aangezien 70 % van de bevolking analfabeet is. Het merendeel van de inwoners van het dorp hadden nog nooit eerder een computer gezien, iedereen was dan naar het leercentrum toegekomen om dit heugelijke feit mee te maken.

Door het creëren van deze mogelijk voor de kinderen zijn hun toekomst kansen vele malen groter geworden. De jonge kinderen kunnen nu een opleiding volgen op het leercentrum en hoeven niet meer de hele dag op het rijstvelden te werken.

Op korte termijn zullen wij nog een update plaatsen over de laatste ontwikkelingen in het Learning Centre Lamteuba.